IoT powered by Embedded Programming workshop

Aplicațiile IoT eficientizează interacțiunea cu diferite medii prin facilitarea accesului la informațiile relevante despre acestea (starea unor echipamente, datele meteo, localizarea etc.). 

Dacă vrei să afli cum sunt dezvoltate aplicațiile IoT, te așteptăm la workshopul IoT powered by Embedded Programming, între 16-17 aprilie, în București. În cadrul workshopului, vei crea o aplicație IoT pas cu pas și te vei familiariza cu o plăcuță de dezvoltare embedded. Participarea la acest workshop nu implică niciun cost, însă numărul de locuri este limitat. În urmă înscrierilor, se va efectua o selecție a candidaților prin susținerea unui test online care să verifice cunoștințele necesare pentru participare.

Cosmin Chenaru, inginer cu o experiență de 10 ani în sisteme embedded, rețele de calculatoare și virtualizare, va fi mentorul tău pe parcursul weekendului. Alături de el, vei lua parte la configurarea unei rețele de echipamente wireless și la crearea unui algoritm de colaborare. La finalul workshopului, vei avea cunoștințele de bază pentru a dezvolta proiecte IoT.  

Data & Locația

Data: 16-17 aprilie

Locația: Universitatea Politehnică București (vei primi locația exactă după confirmarea înscrierii).

Etape

Perioada înscrieri: 24 martie - 6 aprilie

Susținerea testului online: 7 - 10 aprilie

Comunicare rezultate: 11 - 12 aprilie 

Workshop: 16-17 aprilie. Activitățile încep de la ora 9:30. 

Cunoștințe necesare pentru participare

  • Cunoștințe de C/C++ nivel intermediar – Thread-uri, TCP/IP sockets
  • Cunoștințe de rețele de calculatoare nivel începător– Configurarea unui Access Point
  • Laptop propriu, software Arduino IDE preinstalat (https://www.arduino.cc/en/software) - necesare în cadrul workshopului.

Cum te înscrii?

Dacă deții cunoștințele necesare pentru participare și vei putea fi prezent fizic la workshop, completează formularul de înscriere (disponibil în perioada 24 martie - 6 aprilie).

Proces de selecție

Pentru asigurarea calității workshop-ului, numărul locurilor este limitat. În cazul unui număr foarte mare de înscrieri, selecția participanților se va face pe baza unui test online. Dacă nu primești detaliile pentru accesarea testului online până pe 7 aprilie, te rugăm să trimiți un e-mail la adresa atelier@scoalainformala.ro.

Workshop susținut de

Cosmin

Cosmin CHENARU, ing.

Inginer cu o experiență de 10 ani în domenii precum sisteme embedded, rețele de calculatoare și virtualizare. Cosmin este asistent universitar asociat al Facultății de Automatică și Calculatoare din București în cadrul laboratorului de IoT și arhitect software la compania Keysight București. Este pasionat de Linux, sisteme embedded și de orice alt lucru care are cel puțin un tranzistor.

parteneri

SIIT
LSAC