Blogg

Tillbaka till förstasidan


SEO VERKTYG: SÅ SER DU ANTALET SÖKNINGAR PÅ GOOGLE

Søren Skriver

Om du överväger att starta en webbutik eller hemsida för en speciell produkt eller område, kan det vara en bra idé att känna till efterfrågan kring just dessa. Ett sätt att förstå efterfrågan, på är genom att undersöka hur många som söker efter just det som du vill sälja eller erbjuda på Google.

Läs mer


10 TIPS VID START AV EN WEBBUTIK

Caroline Appleyard 

Det är mycket att hålla koll på när drömmen om att starta en nätbutik ska förverkligas och att det kan verka förvirrande för de flesta är ingen överraskning. Om du går runt och bär på en idé till Sveriges nästa stora nätbutikssuccé men är osäker på hur du bäst kommer igång så har jag gjort en lista till dig. Utöver att din online-marknadsföring är vital för du ska lyckas, så har jag 10 goda råd till dig.

Läs mer


ÖKA DIN NÄRVARO I SOCIALA MEDIER

Fredrik Pallin

Sociala medier är perfekta verktyget för företagare. Använd dem för opinionsbildning, omvärldsbevakning, internkommunikation, rekryteringsverktyg, säljkanal, kundrelationer, PR-verktyg och marknadsplats. Men var börjar man om man inte varit aktiv i sociala medier tidigare? Det här är inte så svårt som du kanske tror. Börja med att titta på vilka kanaler som passar dig och fundera på hur du kan använda dem. Varje socialt media har sina egenskaper och passar därmed bäst för lite olika saker.

Läs mer


DIGITAL MARKNADSFÖRING - BÖRJA FRÅN BÖRJAN

Jonas Grenfeldt

Digital marknadsföring skiljer sig markant från traditionell marknadsföring på flera sätt, men när det kommer till grunderna, så behöver vi faktiskt tänka som vi alltid gjort. All marknadsföring bör i slutändan syfta till att direkt driva försäljning, eller till att stärka varumärket för att indirekt driva försäljning. Digitala kanaler fungerar utmärkt för både och, men det gäller som alltid att göra rätt saker – hellre än att göra saker rätt.

Läs mer


DEN DIGITALA MARKNADSFÖRINGENS ORDLISTA

Jenna Öhrnberg

Vad betyder alla dessa termer, ord och uttryck som man hör inom digital marknadsföring? Lär dig grunderna för tillsammans med Digitalakademin, Resultify & Google.

Läs mer


ALLA PÅ FÖRETAGET KAN BIDRA TILL SEO!

Henrik Lundqvist

Idag har begreppet SEO blivit extremt brett och innefattar allting från tekniska detaljer till användarupplevelsen på webbplatsen. De delar som rör webben kräver naturligtvis en viss spetskompetens men det betyder inte att ni inte kan bidra även om ni inte är SEO-experter. Frågan är vad ni som är grymt duktiga på det just ni gör, kan göra för att öka er synbarhet på sökmotorerna?

Läs mer


3 SAKER ATT OPTIMERA SOM ÖKAR DIN FÖRSÄLJNING ONLINE

Jonas Grenfeldt

Oavsett vilken bransch du är i, om du är B2C eller B2B, om du säljer grytlappar eller cementrör, så finns det saker du kan göra för att öka ditt företags försäljning. Det enda du behöver är en webbplats.

Läs mer


FÖRETAGSBLOGGA DIG TILL NYA KUNDER

Käthe Nilsson

Det är snart tio år sedan privatbloggandet slog till på allvar i Sverige. Trots detta är det långt ifrån alla företag som har förstått vitsen med att företagsblogga. Eller så kanske du har förstått men inte riktigt orkat ta tag i bloggandet eller vet hur du ska börja?

Den här artikeln är till för att motivera dig och ge tips så du slipper de värsta nybörjarmisstagen och snabbare kommer framåt.

Läs mer


7 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR NI INTE SKA HA EN KARUSELL PÅ ER FRAMSIDA

Patrik Rosenfeld

En del bildgallerier på nätet brukar kallas för karuseller, vilket anspelar på gamla diabildsprojektorer där bilderna satt i en cirkel och matades fram automatiskt. Karuseller är ett bra sätt att visa en serie bilder om man vill ge besökaren en snabb överblick över vad hemsidan handlar om. Men visste du att en karusell på en framsida oftast är en väldigt dålig lösning utifrån ett användarperspektiv?

Läs mer


Tillbaka till förstasidan