Business & Mobile - Értékesítést generáló mobil ügyfélélmény

Google Digital Workshop

Ügyfélélmény erősítése az online és a bolti csatornák összehangolásával applikáción keresztül.

2018. október 25. 9:30-12:30 

mobile

Dinamikus növekedés tapasztalható az e-commerce piacon, öt év alatt ötszörösére nőtt a mobilos online vásárlások száma. Magyarországon tavaly a netezők 51 százaléka keresett mobilon információt, 43 százaléka nézett videót és 19 százaléka vásárolt legalább olyan gyakran okostelefonról, mint asztali számitógépról, vagy tabletről.

Szeretné Ön is kihasználni a piaci növekedésben rejlő üzleti lehetőségeket? Miért lojálisabb egy mobilon vásárló ügyfél? Ismerje meg, hogy a mobil ügyfélélmény növelésével applikáción keresztül hogyan tudja az online értékesítési konverzióját javítani! Triplázza meg mobil konverzióját applikációval!

A Criteo legfrissebb kutatásából az derül ki, hogy világszerte a webáruházuk mellett reszponzív webshoppal és shop applikációval is rendelkező kereskedőknél az online tranzakciók felét applikációkban bonyolítják a vásárlók.  

A kérdésekre választ kaphat a Google és LogiNet közös ingyenes előadásából!

A LogiNet Systems Kft. magyar tulajdonban lévő egyedi webes kereskedelmi szoftvereket fejlesztő vállalat, 60+ fős IT szakember csapattal. Legfontosabb tevékenységünk a digitális értékesítési csatornák hatékony kihasználását célzó web és mobil alkalmazások fejlesztése kiemelt ügyfélélmény nyújtásával. Több mint 10 éves szakmai múltra visszatekintve számos kis-, közép- és nagyvállalatnak segítettünk beindítani vagy újraindítani digitális e-kereskedelmi rendszerét. Legújabb innovációnk egy standard white label Mcomapp mobilshop applikáció, mellyel a vállalkozásokat támogatjuk, hogy rövid piacra lépési idővel saját appshopot nyithassanak.
Ha részletesebben is érdekli, hogy mivel foglalkozunk, illetve kíváncsi referenciáinkra, ide kattintva tájékozódhat.

Vendégelőadónk Hallgat László, a Praktiker e-commerce vezetője. A Praktiker az európai barkácsáruházak egyik legismertebb és legmeghatározóbb márkája, 20 áruházzal, online áruházzal és saját Praktiker appshoppal. Az előadásból gyakorlati tapasztalatokat is hallhat arról, hogyan lehet egy applikációval erősíteni az online értékesítést, tippeket kapunk, hogyan lehet felépíteni egy ilyen csatornát.

Ingyenes előadás a Google Magyarország és a Loginet megbízásából, ezúttal a mobil ügyfélélmény, omnichannel témakörében. Gyakorlati ötletekkel megfűszerezve: vendégelőadónk az egyik legnagyobb barkácsáruházi szereplő, a Praktiker.

Az elmúlt években 4 szalékról 19-re nőtt a mobilról vásárlók száma, naponta közel 5 órát töltünk az online mobil világban. A trendek alapjaiban változtatták meg a vásárlók felhasználói szokásait a márkákkal és vásárlással kapcsolatos attitűd tekintetében. A felhasználók az egyedi ügyfélélményt nyújtó alkalmazásokat részesítik előnyben, amelyek minden értékesítési csatornán támogatják őket a gyorsabb, könnyedebb vásárlásban. A vállalkozásoknak mobile first-nek kell lenniük és azonnal elérhető releváns, személyre szabott tartalommal, ajánlatokkal kell támogatniuk a szinte állandóan online térben mozgó felhasználóikat.

Ne habozzon! Regisztráljon eseményünkre, és legyen még sikeresebb a vállalkozása!

Az ingyenes rendezvény három órát vesz igénybe.

Miről lesz szó?

  • Hogyan változtatta meg a mobil, az ügyfelek viselkedéseit és elvárásait egy márkával, vállalkozása működésével szemben?
  • Omnichannel. Hogyan tudja vállalkozása a mobil applikációt összekötő kapocsként használni az online mobil, online webes és az offline bolti csatornák összekötésére? Milyen lehetőségek rejlenek egy applikációban?
  • A felhasználói élmény növelésével hogyan tudja a lojalitást erősíteni és ezzel magasabb kosárértékeket elérni? Hogyan támogatja az applikáció a klub- és hűségrendszerek kialakítását?
  • Nézzük meg együtt a számokat! Mennyit nyerhet vállalkozása a mobil ügyfélélmény javításával?
  • Vendégelőadónk a saját appshoppal rendelkező Praktiker. Gyakorlati tapasztalatok egy sikeres shop applikáció bevezetéséhez kapcsolódóan. Hogyan erősíti az applikáció az online és áruházi csatornákat?

Tekintse meg részletes agendánkat.

 Az eseményt a Facebookon is megtalálja, jelezze ismerőseinek, hogy részt vesz az eseményen.

A Google Digital Workshop célja a magyarországi kis- és közepes vállalkozások digitális felzárkóztatása annak érdekében, hogy bevételeiket az online területen is növelhessék. Az online és offline képzések egyszerű és érthető online tananyagokkal segítik azokat a KKV-kat, akik szeretnék jobban megismerni az internet adta lehetőségeket, így növelve forgalmukat. 

mobile shop

A jelentkezésről

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A férőhelyek száma limitált, ezért biztosítsa helyét lehetőleg még ma! 

Maximum létszám: 100 fő

Várjuk szeretettel!

Az eseményváltozás jogát fenntartjuk.