Business & Mobile - Értékesítést generáló mobil ügyfélélmény

AGENDA

9:30-10:00 Érkezés és regisztráció
10:00-10:30 Age of assistance
Hihetelen, de az okostelefononk már több, mint 10 évesek. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora változást hoztak az életünkben, és a felforgatás még messze nem ért véget. A vásárlási folyamat minden egyes kapcsolódási pontjában megnőttek a fogyasztói elvárások. A felhasználók mindenhol elvárják, hogy segítsük őket, így a segítségnyújtás vált az üzleti élet új csataterévé. A képesség, hogy adatok alapján előre lássuk a fogyasztó igényeit, meg fogja határozni a növekedési képességünket, a sikerre való esélyeinket. Minden iparágnak és minden márkának szüksége lesz ilyen stratégiára. 
Előadó: Südi Anna - Google
10:30-11:00 Ügyfélélmény. Hangolódjon ügyfeleire, szerezzen vele versenyelőnyt! Mobil mint a kapocs az online és az offline értékesítés között
Hogyan tudja a mobilban rejlő speciális lehetőségeket kihasználni, hogy egységes ügyfélélményt alakítson ki vásárlóinál? Mi az, ami csak egy applikációval megvalósítható? Hogyan tudja a vásárlóit egy applikációval szinte észrevétlenül arra ösztönözni, hogy vásároljanak? A lojális ügyfél a legjövedelmezőbb, hogyan támogathatjuk egy shop applikációval, hogy hozzánk legyen lojális és nálunk vásároljon? Gyakorlati példák és esetek, hogy könnyedén megértsük a lehetőségeinket.
Előadó: Máriás Zsigmond - Loginet Systems Kft., ügyvezető
11:00-11:20 szünet, kávé és pogácsa
11:20-11:45 Praktiker - Esettanulmány
Magyarország egyik legnagyobb barkácsáruházlánca meglévő webáruháza mellett nemrég shop applikációt is indított. A Praktiker e-commerce vezetője beszámol róla, milyen esetekben használható sikeresen az app, értékesítési szempontból milyen funkciói bizonyultak számukra a leghasznosabbnak. Gyakorlati példákat is hallhatunk az integrált ügyfélélmény kialakítására, hogyan tudják az online és offline értékesítési csatornák kiegészíteni egymást.
Előadó: Hallgat László - Praktiker, e-commerce vezető
11:45-12:10 Kimagasló mobil ügyfélélmény - mennyit hoz ez a vállalkozásom számára? Lássuk a számokat! 
Egy shop applikáció gördülékeny átjárást tesz lehetővé az online webshop és az offline boltok között, gondoskodik az egységes márkajelenlétről, a konzisztens információ, ajánlatok és szolgáltatások biztosításáról, támogatja az ügyfelet az összes csatornán történő vásárlás során. A javuló ügyfélélmény következményében hűséges vásárlókra tehet szert, de mit jelent ez számokban? Nézzük meg együtt, mennyi többletbevételt realizálhat!

Előadó: Máriás Zsigmond - Loginet Systems Kft., ügyvezető