Digikoordinaattorin sertifikaatti kolmessa viikossa - haku päättynyt

Googlen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteuttama Digikoordinaattori-ohjelma on työllistävä koulutusmalli, joka uudelleenkouluttaa työnhakijoita digitaalisen markkinoinnin ja myynnin edistämisen tehtäviin. Kurssi on tällä hetkellä tauolla, seuraathan Helsingin kaupungin sivuja tulevien kurssien järjestämisestä osoitteessa hel.fi/digimarkkinoija.'

Sisältö

Digikoordinaattori-ohjelma perustuu Googlen omaan, Pohjoimaissa kehitettyyn koulutusmalliin. Sen avulla on saavutettu jopa 80% työllistymisaste esimerkiksi Tanskassa. Ohjelma toimii myös mm. Belgiassa ja Ruotsissa.

Grow with Google- koulutusohjelma vastaa ohjelman sisällöstä sekä koulutuskumppaneista. Helsingin kaupunki vastaa hakijaprosesseista, rekrytoinnista sekä yritystoimista ja -yhteydenpidosta. 

Opiskelu

Oppitunnit järjestetään pääsääntöisesti päiväopiskeluna klo 10-14 välillä, jonka lisäksi opiskelijat tekevät ryhmätyönä digimarkkinointisuunnitelmia oikeille yrityksille. 

Kolmen viikon intensiivikoulutuksen jälkeen opiskelijalla on perusvalmiudet digimarkkinoinnin tehtäviin Ohjelman jälkeen opiskelijalla on mm:

  • Loistava ymmärrys erilaisista digitaalisista työkaluista, kuten Facebook Ad ja Google Ads

  • Suoritettuna käytännön harjoituksia ja kokemusta yritysten verkkoliiketoiminnan haasteiden ratkaisuista

  • Google Analytics -sertifiointi

  • Google Digitaalisen markkinoinin perusteet -sertifiointi 

Helsingin kaupunki vastaa hakijaprosesseista, rekrytoinnista sekä yritystoimista ja -yhteydenpidosta. Digikoordinaattoriohjelman aikataulut ja tarkemman hakemisprosessin kuvauksen, sekä hakulinkin löydät osoitteesta hel.fi/digimarkkinoija.

Elena Cherniavskaia

Elena otti osaa Googlen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteuttamaan kolmen viikon Digikoordinaattori- intensiivikoulutukseen. Koulutuksen tavoitteena on auttaa erityisesti työnhakijoita ja alanvaihtajia löytämään uusia mahdollisuuksia digitaalisen markkinoinnin ja verkkoliiketoiminnan alalta.

Elena suoritti ensin Digital Garage -verkkoalustalla Digitaalisen markkinoinnin perusteet -sertifkaatin ja päätti sen jälkeen hakea Digikoordinaattori-ohjelmaan koska kaipasi lisää tietoa digitaalisen markkinoinnin teoriasta ja uusimmasta kehityksestä. Vaikka Elenalla oli jo työkokemusta markkinoinnista ja viestinnästä, kurssi tarjosi silti uutta osaamista: “Kurssi on antanut todella hyvän ja kattavan tietopohjan ja ymmärryksen digimarkkinoinnin trendeistä ja toimintatavoista verkossa. Oppimateriaalit sisältävät todella arvokasta ja yksityiskohtaisesti käsiteltyä tietoa.”

“Pidin erityisesti siitä, että pääsimme tekemään heti oikeaa projektia opiskelun ohessa. Tuloksena laadimme markkinointisuunnitelman paikalliselle matkailun yrittäjälle. Töitä tehtiin tiimissä ja työprosessi oli erittäin mukavaa ja opettavaista. Valmistumisen jälkeen yrittäjältä on tullut vielä erikseen paljon kiitoksia tehdystä työstä ja hän on päässyt jo aloittamaan pikkuhiljaa suunnitelman toteuttamista.”

Elenan ammatillinen haave on jatkaa digitaalisen markkinoinnin parissa ja tehdä myös graafisen suunnittelun ja animaatiotuotannon tehtäviä. Kurssin jälkeen Elena on jatkanut aktiivisesti työnhakua uudella osaamisellaan varustettuna. “Valmistumisen jälkeen koen itseäni vielä pätevämmäksi digimarkkinoinnin asiantuntijaksi ja olen erittäin onnellinen että tavoitteeni on toteutettu.”

Hän päivitti CV:nsä ja LinkedIn-profiilinsa ja on lähtenyt aktiivisesti kasvattamaan verkostoaan. Elena järjestää myös kuukausittaista Helsinki Design MeetUp -tapahtumia. “Tämän lisäksi yksi minun harrastuksista on yhtäkkiä muuttunut luottamustehtäväksi. Minut valittiin Postcrossing yhdistyksen hallituksen jäseneksi.”