Utbildningar

Förkunskaper: Grundläggande internetkunskap

Här får du lära dig mer om internet och vilka oändliga möjligheter som finns online. Lär dig mer om olika webbläsare, internetforum, hur man handlar på nätet och mycket mer. Målet med utbildningen är att göra dig som känner dig lite osäker när det kommer till internet, tryggare. 

Steg 1: Digitala verktyg och säkerhet online

Här får du lära dig hur man kommunicerar digitalt och hur man kan tänka kring säkerhet på nätet. Målet med utbildningen är att ge dig en enkel introduktion till digitala verktyg och att ge dig en bra grund att stå på inför nästkommande steg i utbildningsserien.

Steg 2: Bygg ditt personliga varumärke 

Här får du lära dig hur du bygger ditt personliga varumärke för att göra dig mer självsäker när du söker jobb. Vi går också igenom hur du bygger din Linkedinprofil och hur du kan nätverka och kommunicera på ett effektivt sätt. Målet med utbildningen är att ge dig en konkreta tips och verktyg som du kan komma igång med direkt.

 

 

Steg 3: Kom igång med ditt jobbsökande 

Här får du lära dig hur man praktiskt går tillväga för att söka jobb online. Vi går igenom olika sätt att hitta och söka jobb online, hur du skapar ett snyggt CV som sticker ut och mycket mer. Målet med utbildningen är att hjälpa dig att navigera bland olika plattformar för att hitta tjänster som intresserar dig.

 

Steg 4: Lyckas med din arbetsintervju  

Här får du lära dig hur du förbereder dig inför en arbetsintervju på bästa sätt. Vi går igenom olika typer av arbetsintervjuer, vanliga intervjufrågor och mycket mer. Vi lägger extra fokus på videointervjuer då detta är en väldigt vanligt intervjuform under rådande omständigheter.  Målet med utbildningen är att hjälpa dig att framhäva ditt bästa jag under din intervju. 

Byt spår: Grunderna i maskininlärning

En utbildning för dig som är nyfiken på att lära dig om grunderna i maskininlärning. Oavsett om det gäller att rekommendera filmer eller hjälpa forskare att bota sjukdomar är maskininlärning ett kraftfullt nytt verktyg med oanad potential. Lär dig hur maskininlärning bidrar till att förbättra tillvaron för människor och hjälper företag att växa.

Byt spår: Grunderna i kodning

Kod är drivkraften i allt från bärbara datorer, varuautomater och bilar. Men hur fungerar det? I denna utbildningen beskriver vi vad kod är, varför det finns så många programmeringsspråk och hur de är anpassade efter vissa specifika uppgifter. Det viktigaste av allt är att du får veta varför grundläggande kunskap om kodning är viktigt för dig.

Byt spår: Sociala medier 

Under denna utbildning kommer vi att utforska olika sociala medieplattformar och skapa en innehållsstrategi för dina sociala medier. Lär dig vilket typ av innehåll personer helst interagerar med på sociala medier, hur du skriver interaktiva inlägg och mycket mer. 

 

Byt spår: Bygg en enkel webbplats 

Under denna utbildning kommer vi att visa dig hur du bygger en enkel, kostnadsfri webbplats. Vi kommer att utforska möjligheterna med att ha en egen webbplats, visa praktiskt hur du kan gå tillväga och mycket mer. 

Byt spår: Sökordsoptimering & sökordsmarknadsföring (SEO/SEM) 

Vad är det som gör att en hemsida hamnar högt bland sökresultat? Under denna utbildning går vi igenom hur du kan jobba med sökordsoptimering för att öka trafiken till din hemsida. Vi går också igenom hur betald sökordsmarknadsföring går till och hur du kan inkludera det i din marknadsföringsstrategi.

Byt spår: Få nya insikter med Google Analytics

I den här workshopen går vi igenom grunderna i Google Analytics och de fyra mest grundläggande rapporterna i verktyget. 
 Vi går även bl.a igenom visualiseringar, konverteringar och attributionsmodeller som vi kan använda oss av för att samla in data och läsa av hur dina användare beter sig på din webbplats.