Digitalakademin utbildar 10'000 företagare i digitala verktyg

Vill du också gå utbildningen och växa ditt företag online? Börja din utbildning här.

Om programmet
Digitalakademin grundades hösten 2015 av Google och Almi, i syfte att ge alla individer möjligheten att växa och utvecklas online. Vi har hittills haft möjligheten att träffa företagare över hela Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. Med över 200 utbildningsevent, 26 besökta städer, och 76 000 timmar av digitalt lärande så har vi nu nått en fantastisk milstolpe; 10 000 företagare har nu gått Digitalakademins utbildningsprogram.

Digitalakademins mål är att skapar tillväxt online
På varje besökt ort har Google och Almi samarbetat med digitala expertbyråer för att ge handfast utbildning i digitala verktyg för att möjliggöra tillväxt online. Utbildningarna är helt kostnadsfria för alla att delta, men har i förstahand riktat sig till företagare. Under 16 timmars utbildning uppdelat på fyra tillfällen, har företag fått lära sig allt från hur de blir hittade online genom sökmotorsoptimering (SEO) till annonserings strategier, kanal strategier, optimering och analys av hemsidan samt expandering till andra markander. Av de 10 000 företagare som genomgått utbildningen så uppger 74% att dom har lyckats utveckla sina företag online efter att ha gått Digitalakademin. Fantastiskt roligt att kunskap kan göra så stor skillnad. De mest populära och givanden verktygen uppges vara SEO, webbanalys och mobil användning, där deltagarna känner att dom har kunnat se en tydlig förbättring.

Börja med din personliga utbildningsplan idag!
För alla som vill börja eller fortsätta utveckla sina digitala kunskaper så finns det idag många möjligheter att gå Digitalakademins utbildning helt kostnadsfritt. Digitalakademin finns nämligen online, där vem som helst kan skapa en personlig läroplan och även certifiera sig i digital marknadsföring med Google och IAB Europa. Gå till g.co/DigitalakademinOnline för att börja lära dig idag!

Berätta din story
Har du en framgångssaga du vill dela med dig av? Mejla kontakt@digitalakademin.se med din berättelse om hur du har utvecklat ditt företag med hjälp av digital kunskap/verktyg så kanske du kan bli en framtida ambassadör för Digitalakademin.

BÖRJA DIN UTBILDNING