Google Naptár kezelése

 

 

 

naptar

Események részleteinek megtekintése

Amikor megnyit egy eseményt a Google Naptárban egy böngészőn vagy a Google Naptár alkalmazásban, látni fogja az esemény adatait, mint pl. az esemény helyszínét vagy a repülőjárat visszaigazolási számát. Valamint látni fog egy hivatkozást az emailre, ami alapján létrejött az esemény.

Ha az eseményeit a Google naptáron túl egy alkalmazással vagy egy számítógépes programmal szinkronizálja, akkor ugyanúgy látni fogja ezeket az eseményeket, de nem fogja látni az esemény részleteit.

Események frissítése

Miután az eseménye bekerült a naptárába, folyamatosan frissül új információval. Például, ha kap egy visszaigazolást, hogy megváltoztatta a vacsora-foglalásának időpontját, akkor ez meg fogja változtatni az esemény időpontját a naptárban is.

Megjegyzés: bármilyen módosítás, amit Ön tesz meg csak az Ön naptárában lesz látható. 

Akár egy Gmail üzenetből is létre tud hozni naptáreseményt.

A naptáresemény automatikusan meghívja a Gmail üzenet címzettjeit és hozzáfűzi a Gmail üzenetet a naptáresemény leírásához.

 • A számítógépén menjen a Gmail-re.
 • Nyissa meg az üzenetet. Fölül, kattintson a  Továbbiak - Esemény létrehozása. A Google Naptár létrehoz egy eseményt, bemásolva a Gmail üzenet címsorát és szövegét. A Google Naptár automatikusan meghívja a Gmail üzenettel kapcsolatos embereket. Tipp: Még több ember meghívásához a jobb oldalon a “Vendégek” alatt írjon be egy email címet.
 • Az esemény időpontja, dátuma, és helyszíne megváltoztatható.
 • Ha kész, nyomja meg a Mentés gombot.

Fontos: az olyan esemény-beállítások, mint a vendég-hozzáférések nem kerülnek átvételre, amikor egy Gmail üzenetből hoz létre egy eseményt. 

Ki látja az eseményeit?

Alapbeállítás szerint csak Ön láthatja az eseményeket, amik Gmailből kerültek be a naptárba - akkor is ha megosztotta a naptárat mással. Beleértve azokat, akiknek “Szerkesztés ÉS megosztáskezelés” hozzáférése van az Ön naptárához, illetve a munkatársakat, akik normális esetben látják az Ön eseményeit. Ha megosztja a naptárát, látni fogja a lehetőségeket annak beállítására, hogy kik káthassák a Gmailből érkező eseményeit alapbeállításként vagy egyes események esetén.

Megjegyzés: Bárki, aki rendelkezik egy eszközzel, amibe Ön bejelentkezett a Google Fiókjával, látni fogja a naptáreseményeit, beleértve a Gmailből érkezőket. 

A láthatósági alapbeállítás változtatása

Fontos: csak akkor látható ez a lehetőség, ha már megosztotta a naptárát legalább egy emberrel.

 • Nyissa meg a Google Naptárat.
 • Jobb felül kattintson ide: Beállítások -> Beállítások.
 • A “Gmailből származó események” mellett válassza ki a láthatóságot. Válaszoljon a kérdésre, hogy az új beállítást csak az újonnan létrejövő eseményekre szeretné alkalmazni, vagy a korábbiakra is.
 • Az oldal alján kattintson a Mentésre.

A láthatósági beállítás változtatása egy eseményre

Fontos: csak akkor látható ez a lehetőség, ha már megosztotta a naptárát legalább egy emberrel.

 • Nyissa meg a Google Naptárat.
 • Kattintson az esmenyre.
 • A “Láthatóság” mellett válassza ki a kívánt beállítást.
 • Kattintson a Mentésre. 

Láthatósági beállítások

 • Magán – Csak azok fogják látni az esemény részleteit akiknek adott jogosultságot a naptára módosításához. Mindenki más, aki láthatja a naptárát, de nem módosíthatja azt, azt fogja látni az eseményen, hogy “Elfoglalt”.
 • Alapértelmezett láthatóság – Bárki, akinek van hozzáférése az alapértelmezett naptáreseményei részleteinek megtekintéséhez, látni fogja a Gmailből létrehozott esemény idejét és nevét. Csak azok fogják ezen események további részleteit, mint visszaigazolási számok, repülőjárat állapota, vagy telefonszámok, akiknek van jogosultsága módosításokat végrehajtani a naptárában. Fontos: ha nyilvánossá teszi a naptárát, akkor ezen lehetőség kiválasztása a Gmailből létrehozott eseményeket is nyilvánossá teszi.
 • Nyilvános – Ha nyilvánossá teszi a naptárát, az eseményei mindenki számára láthatóak lesznek, aki megnézi a naptárát. Ez a lehetőség csak egyes események szintjén érhető el, nem lehet alapbeállítás.

Ha nem biztos abban, hogy hogyan van megosztva a naptár, nézzen utána a láthatósági beállításokban.