Uz vodiče i video tutorijale za korištenje G Suite for Education, također smo pripremili i radionice na temu Google Classrooma, Google Sites i G Suite for Education alata. 

Svaka radionica će trajati dva školska sata, gdje je prvi dio predviđen za predstavljanje alata, a drugi dio za postavljanje pitanja, a raspored radionica možete pronaći niže.

Jednoj radionici moguće je pristupiti 250 polaznika pa vas molimo da se prijavite na jednu radionicu po danu kako bi bilo mjesta i za druge sudionike, a ukoliko se niste uspjeli prijaviti ne brinite, organizirati ćemo još radionica.  

Nakon što ste odabrali termin radionice i upisali tražene podatke, sustav vam automatski javlja da ste prijavljeni i šalje potvrdu elektroničkom poštom u kojoj vas obavještava da ćete na sami dan radionice (odnosno sat vremena prije radionice) u svoj pretinac dobiti elektroničku poštu koja će sadržavati poveznicu za spajanje na Hangouts Meet.

*Dobili smo informaciju kako određeni korisnici koji se na radionicu registriraju preko @skole.hr računa ne dobivaju automatsku poruku o registraciji ili je dobivaju s zakašnjem, ali bez obzira na to poruka s poveznicom će svejedno stići sat vremena prije početka radionice.

[NOVO]

Otvorili smo nove termine radionica za Google Classroom i G Suite for Education alate. 

12.5 (utorak)u 13h: Google Classroom

14.5 (četvrtak) u 13h: Google Classroom

19.5 (utorak)u 13h: G Suite for Education alati i Hangouts Meet
19.5 (utorak)u 15h: Suite for Education alati i Hangouts Meet

RADIONICA GOOGLE CLASSROOM:

G Suite for Education skup je alata koji omogućuje učiteljima i učenicima učenje na daljinu i trenutno ga u obrazovne svrhe koristi više od 80 milijuna korisnika u svijetu. Na radionici Google Classrooma predstavit ćemo značajke ovog alata kako bi ga mogli koristiti u nastavi. Teme koje ćemo pokriti su:

 • Korištenje Google Classrooma u nastavi
 • Kreiranje učionice i dijeljenje informacija s učenicima
 • Kreiranje kvizova u Google obrascima te provjeru riješenih zadataka te njihovo vrednovanje  

RADIONICA G SUITE FOR EDUCATION ALATA:

G Suite for Education skup je alata koji omogućuje učiteljima i učenicima učenje na daljinu i trenutno ga u obrazovne svrhe koristi više od 80 milijuna korisnika u svijetu. Na radionici G Suite for Education alata predstavit ćemo značajke alata kako bi ga mogli koristiti u nastavi. Teme koje ćemo pokriti su:

 • Korištenje Google diska i njegovih značajki u nastavnom procesu
 • Korištenje Google obrazaca, prezentacija, dokumenata, tablica
 • Kolaboracija, stvaranje i dijeljenje sadržaja
 • Korištenje Hangouts Meeta u nastavi   

Radionice na temu Google web lokacija

Pomoću Google web-lokacija možete jednostavno izraditi privatnu web-lokaciju za svoj razred te objavljivati sadržaje za učenje. Na Google web lokaciji moguće je postavljati sadržaje dostupne na Google driveu, Kalendaru, Dokumente, Obrasce, YouTube sadržaje i još puno toga. Teme koje ćemo pokriti su:  

 • Izrada web lokacija za razred pomoću Google web lokacija
 • Ugradnja sadržaja s Google diska na web lokaciju
 • Pozivanje učenika na zajedničko uređivanje sjedišta
 • Objavljivanje web sjedišta