2020 was een jaar als geen ander...

Velen van ons werden geconfronteerd met heel wat uitdagingen: Zekerheden vielen weg en aanpassingen drongen zich op. Maar, zoals Albert Einstein al verkondigde: “In the middle of difficulty, lies opportunity”.

Op 30 september nodigt Google Digitaal Atelier jullie uit om te luisteren naar 8 bekende en minder bekende Belgen. Ze vertellen elk hoe zij het proces van trial-and-error omzetten in positiviteit, creativiteit en productiviteit.

Een gratis virtueel event dat je leert over vallen en weer opstaan. Rise!

 

Onze inspirende sprekers

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire

Acteur en TV-maker, nu te zien in "Axel gaat binnen"

Aagje Vanwalleghem

Aagje Vanwalleghem

Voormalig topturnster en auteur van "Veerkracht"

 

Christina De Witte

Christina "Chrostin" De Witte

Illustrator en cartoonist, auteur van "Sommige meisjes houden niet van roze"

 

Karen Boers

Karen Boers

Medoprichtster van Startups.be en BeCode, voorzitster van The European Startup Network

Sarah Dimani

Sarah Dimani

Onderneemster, blogster en founder van The Narcist

Speaker Placeholder

Lieselot "Liesellove" De Smet

Blogster en auteur van "Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!"

Youssef Kobo

Youssef Kobo

Director van A Seat At The Table, auteur van "Sire, er zijn geen allochtonen meer"

Jennifer Elliot

Jennifer Elliot

Founder Elliot & Ostrich Jewellery en Mizbiz

Timeline
9:30 Verwelkoming
9:45 Aagje Vanwalleghem
10:45 Youssef Kobo 
11:30 Axel Daeseleire
12:00 Lunch
12:45  Christina "Chrostin" De Witte
13:45 Karen Boers
14:30 Jennifer Elliot
15:15 Sarah Dimani
16:00 Lieselot "Liesellove" De Smet
16:45 Terugblik
17:00 Einde

 

 

Een tipje van de sluier...

Leer meer over onze spreker en hun verhalen.

Aagje Vanwalleghem

Aagje Vanwalleghem schreef Belgische gymnastiek geschiedenis toen ze zich op de Olympische Spelen in Athene in 2004 plaatste voor een gymnastiek finale en een jaar later een Europese medaille op sprong behaalde. Na haar turncarrière schreef ze het boek "Veerkracht": een inspirerend verhaal over vallen en opstaan, vertrouwen en de kracht om door te gaan - niet alleen in de sport maar in het hele leven.

In dit webinar helpt Aagje je veerkracht te vinden om na de COVID-19 periode weer door te gaan. Vanuit haar eigen ervaringen, leert ze je het belang van geloven in jezelf, hoe je opnieuw kan opstaan na een mindere periode en wat je omgeving kan doen om je vooruit te helpen.

Youssef Kobo

Foto credits @NadiaElMakhfi

Youssef Kobo is ondernemer en strategisch innovatieadviseur. Voormalig adviseur van de Brusselse secretaris voor Digitalisering, en nu publicist, spreker en auteur. Hij schrijft over Internationale Betrekkingen, MENA, Ondernemerschap & Innovatie en is lid van de Think Tank Friday-groep en de Global Shapers van het World Economic Forum. Daarnaast is hij de oprichter en directeur van verschillende non-profitorganisaties, programma's en projecten die kwetsbare gemeenschappen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten versterken.

Youssef brengt ons het verhaal van zijn non-profit A Seat At The Table, waarmee hij een gelijk speelveld voor kansarme jongeren wil creëren. Hij vertelt over de gamification van jobhunting, de Future Of Work, diversiteit en inclusie, Sociaal Ondernemerschap en talent en werving.

Speaker Placeholder

Foto credits: Photonews

Axel Daeseleire is acteur, TV-maker en kunstenaar. Hij speelde in onder meer de televisieserie Matroesjka's, Vermist en Fair Trade en de speelfilms Dief, Team Spirit, De Hel van Tanger en Brasserie Rolanriek. Als TV-host maakte hij ‘Axel opgelicht’, ‘Project Axel’, ‘Trafiek Axel’ en ‘Axel gaat binnen’.

In ‘Axel gaat binnen’, dat momenteel op de buis is, bezoekt Axel 6 plaatsen/arena’s waar je als "gewone mens" niet zomaar binnenkomt: een forensisch psychiatrisch centrum, een brandwondencentrum, een woonzorgcentrum, een centrum voor personen met een verstandelijke beperking, een crisisopvang voor drug- of alcoholverslaafden en een revalidatiecentrum. Hij verbleef er telkens 5 dagen en 4 nachten en vertelt ons over wat hij daar ervaarde - hoe de mensen die hij ontmoette omgaan met hun omstandigheden en hoe zij positief blijven en doorzetten.

Christina De Witte

Foto credits @hripsimee

Christina De Witte is een Belgische illustratrice die bekend werd door haar cartoon Chrostin. Dankzij de herkenbare situaties met feministische insteek én een knipoog naar de actualiteit werd ze huiscartooniste van het weekblad Flair. Ze verwierf internationale bekendheid dankzij haar eerste boek "Sommige meisjes houden niet van roze", dat werd vertaald in maar liefst zeven talen en enorm populair werd in de Verenigde Staten. 

Christina vertelt haar verhaal, met terugblikken en vooruitblikken, over het kiezen voor je eigen geluk en nieuwe wegen. Want, zoals ze schreef in haar boek "Schrijf maar wat": je mag fouten maken, kribbelen en pennen testen... zoveel als je maar wil. Misschien is het tijd voor een nieuwe pen?

Karen Boers

Karen Boers is een seriële sociale impact onderneemster. Ze is mede-oprichter en manager van de disruptieve coderingsschool BeCode, waarbij ze honderden volwassenen omschoolt tot bekwame webontwikkelaars, ongeacht hun achtergrond of (gebrek aan) opleiding en ervaring. Voortbouwend op de ervaring van het oprichten van de Belgische en Europese startup-verenigingen Startups.be, het European Startup Network en de unieke tech-educatiehub BeCentral, streeft ze naar schaalbare en duurzame projecten met een maatschappelijk doel.

Karen vertelt over haar zoektocht naar "purpose" en de grootste fails & lessons learned van haar ondernemerscarrière. Als bezielster van de Failing Forward campagne die intussen al 5 jaar loopt, ligt opnieuw opstaan na een tegenslag haar nauw aan het hart.

Jennifer Elliot

Jennifer Elliot maakte een radicale overgang van recht naar corporate naar ondernemerschap. Daarbij leerde ze het belang van loslaten, authenticiteit en introspectie. Nu drukt ze haar overtuigingen en gevoel voor esthetiek uit in haar juwelenmerk Elliot & Ostrich. Ze is ook mede-oprichtster van Mizbiz, een netwerk van +500 vrouwen met een hoog potentieel.

Jennifer vertelt een inspirerend verhaal over het loslaten van angst en externe verwachtingen vanuit haar persoonlijke reis. Ze deelt hoe ze de kracht van introspectie ontdekte om zo mislukkingen te overwinnen en haar doel te ontdekken.  

Sarah Dimani

Onderneemster Sarah Dimani merkte al vroeg op dat magazines niet representatief waren van haar omgeving en ging social media gebruiken om authenticiteit en waardevolle content te verspreiden. Sarah's drijfveer ligt in het doorbreken van (negatieve) stereotypen die heersen over andere culturen en roots. Ze blogt over modest fashion, diversiteit en inclusiviteit en richtte onlangs "The Narcist" op: een female empowerment platform met een gezonde dosis narcisme.

In 2015 was ze het eerste model met hoofddoek op de cover van het magazine Flair. Maar lang daarvoor al schopte Sarah Dimani het tot mode-icoon op Instagram. Met haar kleurrijke, stoere modest looks groeide ze uit tot fashion influencer voor duizenden meisjes en vrouwen. Doorheen de jaren bleef Sarah zich inzetten voor verschillende mode en sociaal maatschappelijke projecten tot ze haar eigen onderneming oprichtte. Door haar bewogen ervaringen in de media leerde Sarah haar zwaktes en sterktes om te zetten en elke overwinning te vieren.

Lieselot De Smet

Lieselot De Smet is mama van vier kleine kinderen. Al van kleins af aan trekt ze er graag op uit en samen met haar man Stefaan bewijst ze dat dit ook met kinderen kan. Ze schreef er het boek "Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!" over en heeft een succesvolle blog (liesellove.be) waarop ze haar verhalen deelt. Lieselot verdient haar brood als marketeer.

Wie Liesellove online volgt, weet dat ze de zoektocht naar geluk de afgelopen jaren volop is aangegaan. Blijkbaar had ze alles om gelukkig te zijn en toch was het nooit genoeg. Meer tijd, meer centen, meer volgers, meer reizen, meer vrienden,... Tijdens een reis in Australië besefte ze dat "meer" haar niet gelukkig zou maken en vorig jaar, toen ze met de grootste uitdaging in mijn leven te kampen kreeg, wist ze pas echt: dit gaat niet om meer, integendeel. Lieselot deelt hoe geluk niks te maken heeft met meer plezier beleven, door iedereen geliefd zijn of streven naar het perfecte leven, maar dat het vooral ligt in het omarmen van jezelf.

Fleur van Sambeeck

Fleur van Sambeeck is de Belgische lead van Grow with Google, het overkoepelende programma waaronder het Google Digitaal Atelier valt.

Fleur vertelt ons over het waarom van dit event en hoe het kadert binnen Grow with Google en het Atelier. Ze stelt ook kort de sprekers voor en licht toe wat hun verhalen ons kunnen leren.

Je inschrijven voor deze inspirerende dag kan via de knop rechtsboven.  Je ontvangt dan alle verdere info per email.

Tot dan!

Parlez-vous français? Google Atelier Digital organisera bientôt une journée similaire en français. Suivez-nous sur Facebook pour rester au courant!