Program Agenda

 

test2

The Academy is a five-day bootcamp to give founders the tools to prepare for the next phase of growth, and ultimately contribute to Indonesia’s economy. Participating startups can expect detailed technical training and high-level strategic development opportunities with our machine learning, people, product and growth labs.

The academy will be conducted in English and Bahasa Indonesia.    

 

Program Agenda

09:00 - 09:10 Welcome & Introduction (10 minutes)
09:10 - 09:30 Keynote Session (20 minutes)
09:30 - 09:35 Break (5 minutes)
09:35 - 10:35 Achieving Your Vision with OKRs (Business & Strategy) (60 minutes) 
10.35 - 10:45 Session Break ( 10 minutes)
10:45 - 11.45 Design Sprint including pre-work (60 minutes) 
11:45 - 13:00 Lunch Break (75 minutes)
13:00 - 14:00 1:1 Mentoring Session (60 mins)
14:00 - 14:05 Break (5 minutes)
14:05 - 15:05 1:1 Mentoring Session (60 mins)
15:05 - 15:10 Break (5 minutes)
15:10 - 16:10 1:1 Mentoring Session (60 mins)
16:10 - 16:25 Wrap Up (15 minutes)

08:45 - 09:00 Recap Session (15 minutes)
09:00 - 10:00 Android - Plenary Session (60 mins)
10.00 - 10.05 Break (5 minutes)
10:05 - 11:10 Cloud - Plenary Session (60 mins)
11:10 - 11:15 Break (5 minutes)
11:15 - 12:15 Web/Firebase- Plenary Session (60 mins) 
12:15 - 13:15 Lunch Break
13:15 - 14:15 1:1 Mentoring Session (60 mins)
14:15 - 14:20 Break (5 minutes)
14:20 - 15:20 1:1 Mentoring Session (60 mins)
15:20 - 15:25 Break (5 minutes)
15:25 - 16:25 1:1 Mentoring Session (60 mins)
16:25 - 16:40 Wrap Up (15 mins)

08.45 - 09:00 Recap Session
09:00 - 10:00 "Product Management Overview ( 60 minutes)
10.00 - 10:05 Session Break ( 5 minutes)
10:05 - 11:05 "Deep Dive: Product User Value, Roadmapping & PRD (Product) (60 minutes) Give your startups a roadmap to build great product teams so they can find more users and achieve product-market fit."
11.05 - 11:20 Session Break (15 minutes)
11:20 - 12:20 1:1 Mentoring Session (60 mins)
12:20 - 12:25 session break (5 minutes)
12:25 - 13:25 1:1 Mentoring Session (60 mins)
13:25 - 14:30 Lunch Break (65 minutes)
14:30 - 15:00 "The Strategic Product Storytelling workshop (30 mins) 
15:00 - 16:30 Strategic story telling workshop (90 mins)
16:30 - 16:45 Wrap up (15 mins)

08:45 - 09:00 Welcome
09:00 - 12:00 "Mini Founders Lab - Plenary Session including pre-work (180 mins)
12:00 - 13:00 Lunch Break
13:00 -15:30 Peer Coaching (150 mins inc. break)
15:30 - 17:00 F Circle + Wrap Up (90 mins)
17:00 - 17:15 Wrap Up (15 mins)

09:00 - 09:10 Welcome & Introduction
09:10 - 10:10 Mini Demo Day - Plenary Session (50 mins) 10 Startups - 3 mins presentation and 2 mins Q&A
10:10 - 10:20 Break
10:20 - 11:20 Mini Demo Day - Plenary Session (50 mins) 10 Startups - 3 mins presentation and 2 mins Q&A
11:20 - 11:30 Wrap up (10 mins)

Important Dates

Cohort 1 - Early Stage Startups

  • Feb 7  - Application opens 
  • Feb 27- Application closes
  • Mar 22 - Cohort Announcement 
  • Apr 4 - 8 - Bootcamp

Cohort 2 - Growth Stage Startups

  • Jun 20  - Application opens 
  • Jul 17- Application closes
  • Aug 11 - Cohort Announcement 
  • Aug 22 - Aug 26 - Bootcamp

Startup Requirements

Google for Startups, Startup Academy Indonesia will be conducted in English and Bahasa Indonesia, and accepts applications from startups headquartered in Indonesia. 

Access our FAQs for  detailed program requirements