Sesiuni

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Diana Lucaci este Solutions Engineer în echipa Google Flights Search, unde se ocupă de îmbunătățirea datelor despre zboruri pentru o experiență excelentă a utilizatorilor. Diana a studiat Informatică în limba engleză la Facultatea de Informatică din Iași, apoi Master în Inteligență Artificială Aplicată la Universitatea Ottawa, Canada. Pe parcursul studiilor, ea și-a dezvoltat experiența în programare și cercetare prin intermediul internshipurilor în România și în străinătate la companii precum Amazon, Gemini Cad Systems și Google. Fiind pasionată de încurajarea noilor generații să își urmeze pasiunile și să își descopere rolul în industria IT, Diana va susține un training introductiv de programare folosind Python. La finalul cursului, participanții vor fi capabili să creeze propriul program folosind corect sintaxa limbajului de programare Python.

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Otilia Stretcu este cercetător la Google în California, Statele Unite unde dezvoltă metode noi de inteligenta artificiala și machine learning. Anterior, Otilia a absolvit Colegiul Național Gheorghe Țițeica din Drobeta-Turnu Severin, urmat de facultatea de Calculatoare și Tehnologia Informației la Universitatea Politehnica Timișoara, un masterat în calculatoare de la Universitatea din Cambridge, UK și un doctorat în machine learning de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA. In acest training, Otilia va discuta ce înseamnă sa fii cercetător în domeniul calculatoarelor și își va împărtăși experiența sa de la licean în România la cercetător la unul din liderii mondiali în inteligenta artificiala.

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Dragos Costea este inginer software la Google in Romania. Cursul se adreseaza celor care vor sa invete in a folosi un alt sistem de operare decat altele mai populare precum Windows sau MacOS. Linux este un sistem de operare gratuit si aveti posibiliatea sa va instalati o gama larga de aplicatii gratuite, echivalente ca functionalitate (spre exemplu, LibreOffice fata de suita Office Word/PowerPoint) De asemenea, veti putea vedea ce inseamna sa lucrati in linie de comanda, cum sa instalati aplicatii in Linux si cum arata un posibil mediu de lucru pentru un inginer software.

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Ela Moraru este Country Manager Google Romania, ea s-a alaturat echipei Google in aprilie 2012, in pozitia de Industry Manager, avand ca atributii consilierea clientilor in utilizarea solutiilor de imbunatatire a performantelor online in domenii precum e-commerce, retail si finante. De asemenea, Ela a sustinut activ si introducerea de solutii digitale in sistemul educational si in media, fiind initiatoarea mai multor programe dedicate scolilor, universitatilor si presei. Anterior, Ela a lucrat la Microsoft si Xerox si detine o diploma de doctor in stiintele comunicarii, cu o teza avand ca tema „participarea cetatenilor in spatiul public pe fondul schimbarii modului in care acestia acceseaza informatiile". 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Andra Mititelu, Ramona Sirbu și Victor Doca sunt ingineri software și fac parte din echipa Fitbit din Google România. Ei au lucrat împreună la lansarea celor mai noi competiții de fitness din aplicația Fitbit: Get Fit Bingo, Custom Challenge, All for One și Get in Your Zone. Trainingul lor te va introduce în lumea interfețelor iar urmându-l vei afla care este locul lor în dezvoltarea unei aplicații, cum sunt construite cele mai multe dintre ele și vei putea să programezi chiar tu o interfață web, pornind de la cel mai popular joc Fitbit: Get Fit Bingo. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Irina este inginer software la Google și studentă la universitatea Politehnică din București. Ea a lucrat la proiecte bazate pe inteligență artificială și invățare automată atât în cadrul Fitbit/Google cât și în cadrul facultății. Trainingul va acoperi concepte de bază din inteligența artificială și un exemplu practic de program software care foloseste aceste metode.

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Ruxandra Galbura este Partner Business Manager la Google Cloud pentru regiunea CEE. Nicolae Ciobanu este Partner Engineer pentru aceeasi regiune, la Google Cloud. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Andrei Antonescu este Software Engineer in echipa de Security in Google Zurich. In acest webinar isi propune sa impartaseasca ce inseamna pentru el sa fii programator, cum a ajuns in acest punct si cum putem sa ne pregatim pentru o cariera in IT. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Cristina Vintila este Security Engineering Manager in Google Zurich. Security Engineering este un job foarte variat, acoperind aspecte din securizarea sistemelor, pana la crearea de modele de detectie de malware sau abuse, pana la exercitii de atac asupra retelelor. Indiferent de aria exacta, un inginer de securitate este mai pregatit pentru aceasta cariera in momentul in care detine o intelegere buna a fundamentelor de sisteme de retelistica, sisteme de operare si architectura de software. In acest webinar, imi propun sa descriu cateva aspecte fundamentale despre functionalitatea retelelor de calculatoare, de la ce se intampla cand tiparesti o adresa in browser, pana la securitatea acestei cai de comunicatie. Spre final vom discuta ce fel de pregatire te ajuta pentru o cariera in securitatea cibernetica. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Alin este CEO-ul Adfaber și fondatorul clubului de tehnologie pentru copii Code School Clubs. De 8 ani se implică activ în programe ce ajută tinerii să dobândească acele abilități care încă nu se predau în școli, dar cu toate astea sunt atât de necesare astăzi și în viitor. Trainingul susținut de Alin va arăta că fiecare elev, poate învață să programeze o aplicație de mobil în doar 45 de minute chiar dacă nu a mai făcut asta niciodată . Participând la training nu doar îți dovedești ție că poți mult mai mult, ci s-ar putea să îți descoperi o pasiune ce îți poate transformă total viața și viitorul. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Maria Niță este Site Reliability Engineer în Google Zürich. Site Reliability Engineer sau pe scurt SRE este un job relativ nou. Principalul focus al acestui rol este asigurarea unui nivel ridicat și constant de calitate al utilizării produselor de către clienți. De exemplu: asigurarea unui timp de răspuns scurt de la introducerea un termen de căutare și afișarea rezultatelor respective. Trainingul te va ajuta să înțelegi toate elementele ce alcătuiesc o experiență a utilizatorilor. Vom începe cu sistemele aflate de-a lungul călătoriei unei pagini web, de la introducerea unui domeniu în browser pană la afișarea elementor paginii în browser. Spre final vom discuta despre ce fel de pregătire ai nevoie pentru a urma o carieră de SRE.

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Oana Deliu este Senior Test Engineer la Fitbit, parte din Google, cu peste 12 ani de experienta de testare diverse tipuri de aplicatii web, client-server si mobile. A testat de la simulatoare de trafic de retea pana la aplicatii de sanatate, a coordonat infrastructuri de testare complexe si procese de release. In acest webinar imi propun sa va povestesc cum ajunge o aplicatie din stadiul de cod scris de developeri la userul final, insistam mai mult pe partea de testare, de ce este ea atat de importanta in etapele de software development. Spre final vom discuta care sunt caracteristicile unui QA bun si cum ai putea deveni unul. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Andreea Nica si Andrada Sofia sunt ingineri software si fac parte din aceeasi echipa Fitbit din cadrul Google Romania. Ele au lucrat impreuna la proiecte care accelereaza zona de testare automata pentru aplicatiile Mobile si microserviciile Fitbit. Majoritatea acestor proiecte au pornit de la niste idei vagi si de la dorinta de a imbunatatii sistemele existente, iar acum sunt folosite zi de zi. Trainingul lor te va ajuta sa iti dezvolti ideile creative si sa le duci mai aproape de realitate, folosind o serie de tehnici care se bazeaza pe experienta lor. Sesiunea pune accent pe principii de planificare si de cultivare a creativitatii. Aceste abilitati puse langa o baza solida de programare te pot ajuta sa fii un inginer bun. Va asteptam cu cat mai multe intrebari si idei! 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Carmen Pintea este inginer software in echipa User Access Management din Fitbit, parte din Google Romania. Echipa ei se ocupa cu autentificarea si autorizarea milioanelor de utilizatori Fitbit din lume. Adriana Bogza este manager al unei echipe de ingineri care dezvolta sisteme pentru alti ingineri din cadrul Fitbit / Google. Gabriela Tudor este iOS software engineer în echipa Fitbit Activity, parte din Google România. Echipa ei are în ownership features precum Heart Rate, Exercise, Active Zone Minutes, Temperature. Ele si-au invitat alti 5 colegi cu profile diferite intr-o discutie informala in care vor sa exploreze varietatea de drumuri disponibile pentru o cariera in industria IT. Ce optiuni ai la inceput de drum? Cum alegi intre ele? Este o astfel de decizie finala? Noi am concluzionat ca nu exista o reteta universal valabila si ca fiecare dintre noi are drumul sau, cu diferite oportunitati ce apar in cale. Te invitam sa povestim despre experienta colegilor nostri si despre posibilitati pentru o cariera in IT, cu voie buna si curiozitate.  

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Cristian Tapus este Principal Software Engineer la Google unde a inceput sa lucreze in 2007. Cristian a avut oportunitatea sa conduca proiecte de infrastructura din spatele unor produse precum: Google Image Search, Google Lens, sau Cloud Vision API.  

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Andrei Serea este Staff Engineer la Fitbit, parte din Google. Lucreaza in prezent la diverse produse care ruleaza in cloud-ul Fitbit fie pentru a sustine buna functionare a aplicatiilor Fitbit pentru platformele mobile (iOS sau Android) fie pentru a face munca altor ingineri mai eficienta. Trainingul isi propune sa va introduca in lumea mai putin vazuta a dezvoltarii de software, acea parte pe care noi toti o luam de buna de fiecare data cand accesam google.ro de exemplu: cum facem un software de calitate, fiabil, eficient si rezilient. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Oana Gavril este Account Strategist in Google, unde lucreaza in departamentul de vanzari pentru piata din Europa Centrala si de Est. Se ocupa de consilierea clienților în utilizarea soluțiilor de îmbunătățire a performantei online în comerț online. Atributiile rolului implica colaborarea cu echipe diverse si lucru in echipa, la fel si o directa colabore cu clienti directi. Oana are la activ cativa ani de voluntariat unde a creat programe speciale pentru elevii de liceu, focusate pe imbunatatirea cunostintelor ce nu iti sunt oferite in scoala - managementul timpului, prioritizare, comunicare si colaborare. Vom discuta despre cum sa iti organizezi un proiect si cum sa colaborezi cu echipa ta astfel incat sa te ajuti de sistemele existenta ca sa obtii successul dorit.  

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Mihai Oprea este Customer Engineer in diviza de Cloud a lui Google in echipa din Londra. Mai exact Mihai are o experienta de aproape 10 ani si in prezent lucreaza cu clientii din Marea Britanie si Irlanda pentru a crea si oferi solutii bazate pe serviciile cloud oferite de Google, de la servere puternice pentru calcule foarte rapide care proceseaza multe date, la solutii de identificare a obiectelor in diverse imagini sau la aplicarea inteligentei artificiale in website-urile de e-commerce. Mai mult el este cel care ii ajuta pe clienti sa cunoasca si sa inceapa aventura lor in cloud. Trainingul va raspunde la intrebari precum ""Ce este cloudul?"", ""De ce avem nevoie de cloud?"",""Unde se aflta de fapt cloudul"" si ""La ce il pot folosi?"", dar vom discuta si despre ce trebuie sa faci pentru a-ti crea o cariera in domeniul IT. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Vlad Balan este Interaction Designer in echipa Fitbit - Mobile din 2021, focusul principal fiind imbunatatirea experientei mobile. Primul mare focus in echipa a fost concentrat pe partea de Onboarding a aplicatiei Fitbit. Iar tocmai despe asta vom discuta - prima experienta a utilzatorului cu un produs, si cum sa avem cat mai putine piedici pana in momentul in care se ruleaza produsul. Prin documentare, chestionare, adresand intrebarile potrivite, vom explora cum sa construim un proces de Onboarding cat mai fluid si mai prietenos. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Ana Velicaru este Product Manager în echipa Fitbit Devices din 2019, unde lucrează la îmbunătățirea ceasurilor inteligente prin adăugarea de noi funcționalități și definirea experienței utilizatorilor. Ana a terminat Facultatea de Matematică și Informatică în 2020, iar în prezent este în ultimul an la masterul de Data Science din cadrul aceleiași facultăți. Acest training își propune să acopere provocările unui traseu care nu a fost deloc previzibil, unde cel mai mult a contat recunoașterea unor oportunități în momentul în care acestea au apărut. Vom discuta despre faptul că este în regulă să nu știi ce vrei să faci, atâta timp cât rămâi open la oportunitățile care apar, despre complexul impostorului, și despre cum să navighezi cu încredere printre insecurități. 

Vizionează sesiunea aici.

Despre Trainer

Alina Mihai este farmacist specializat în inginerie medical, cu rol de specialist Regulatory Affairs pentru dispozitive medicale în echipa Fitbit din Google. Atribuțiile rolului implică obținerea certificărilor guvernamentale, necesare la nivel Global pentru a putea utiliza aplicațiile Fitbit în diferite țări. Trainingul vă va introducere în lumea ciudată a reglementărilor în domeniul medical. Procesul și documentația de verificare al calității, siguranței și eficienței dispozitivelor medicale diferă penru fiecare țară în parte. Participând la acest scurt training vei înțelege mecanismul și cerințele instituțiilor guvernamentale pentru a comercializa aplicații medicale. 

Traineri

Profile

Diana Lucaci, Solutions Engineer în echipa Google Flights Search

Introducere in programarea Python: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Otilia Stretcu, Cercetător la Google în California, Statele Unite

Ce este un cercetător în calculatoare și cum poți să devii unul? Link teaser, aici

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Dragoș Costea, Inginer software la Google România

Introducere în Linux: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Ela Moraru, Country Manager Google Romania

Puterea de a avea cariera dorita: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Alina Mihai, Regulatory Affairs pentru dispozitive medicale în echipa Fitbit din Google

Aplicații medicale - De ce/Unde/Cum ajung la utilizatori?: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Andra Mititelu, Ramona Sirbu și Victor Doca sunt Ingineri software și fac parte din echipa Fitbit din Google România

Programarea interfeței unei competiții de fitness: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Ruxandra Galbura, Partner Business Manager, Nicolae Ciobanu, Partner Engineer pentru Europa Centrală și de Est, la Google Cloud.

Rețete simple de utilizare a aplicațiilor Google: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Irina Sandu este inginer software la Google și studentă la universitatea Politehnică din București.

Inteligența artificială: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Alin Chiriac, CEO Adfaber.org și fondator al Clubului de tehnologie pentru copii Code School Clubs.

Tunkable sau cum să programezi o aplicație de mobil în doar 45 de minute chiar dacă nu ai mai făcut asta niciodată: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Cristian Tapus, Principal Software Engineer la Google.

Viața la Google: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Andrei Serea, Software Engineer la Google.

Cum construim un produs pentru milioane de utilizatori?: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Discuție cu un grup de ingineri Google, facilitată de Adriana Bogza, Software Engineering Manager, Carmen Pintea și Gabriel Tudor, Software Engineers.

Răspunsuri la întrebări despre carieră: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Andreea Nica și Andrada Sofia, Ingineri Software la Fitbit, în cadrul Google.

Cum transformi o idee într-un proiect: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Andrei Antonescu, Software Engineer în cadrul Google Zurich.

Viața la Google Zurich și sfaturi pentru o carieră în IT: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Cristina Vintila, Security Engineering Manager in Google Zurich.

Networking, Securitatea datelor: Link teaser, aici.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Maria Niță, Site Reliability Engineer în Google Zürich.

Cum functioneaza internetul? (infrastructura): Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Oana Deliu, Senior Test Engineer la Fitbit, în cadrul Google.

Ce înseamnă să fii Tester?: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Oana Gavril, Account Strategist Google în Dublin.

Cum să faci ordine în haos? Management de proiect și Colaborare : Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Vlad Balan, Sr. Interaction Designer Fitbit, în cadrul Google.

UX/UI Design: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Mihai Oprea, Customer Engineer Google Cloud, Londra.

Tehnologia Cloud, sfaturi de cariera: Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.

Profile

Ana Velicaru, Product Associate Fitbit, în cadrul Google.

Cum să recunoști oportunitățile potrivite la momentul potrivit : Link teaser, în curând.

Link-ul pentru training-ul live va fi trimis pe e-mail doar către cei care s-au înscris aici.