Kriza uzrokovana Covid -19 promijenila je naš svakodnevni život. Učenje i školske učionice preseljenje su online. Podučavanje od kuće zahtijeva drugačiji pristup od učenja u školi. Kako bismo vam olakšali trenutačnu situaciju, za Vas smo pripremili informacije koje Vam mogu pomoći u korištenju Google for Education alata za nastavnu na daljinu.

G Suite for Education skup je alata koji omogućuje učiteljima i učenicima učenje na daljinu i trenutno ga u obrazovne svrhe koristi više od 80 milijuna korisnika u svijetu. Uz pomoću Google for Educations alata možete izraditi i dijeliti dokumente, proračunske tablice, prezentacije, različite obrasce, ankete i upitnika.

Da bi Vam predstavili značajke alata te pomogli u njihovom korištenju, za Vas smo pripremili razne materijale.  Svim navedenim uslugama možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr na skole.hr domeni, uz prethodnu aktivaciju usluge.

Otvorili smo nove termine radionica za Google Classroom i G Suite for Education alate, te dva dodatna termina za konzultacije.

ind

Uvod u digitalnu nastavu uz pomoć G Suite for Education alata 

Priručnici za korištenje Google for Education alata

Ovaj dokument služi kao privremeni izvor informacija za pomoć učiteljima u izvođenju nastave na daljinu. Nastava na daljinu razlikuje se od nastave u školi, pripremili smo osnovne informacije za vas kako bismo vam olakšali trenutačnu situaciju.

Google Classroom je platforma koja je jednostavna za korištenje, a koja će ujedno olakšati planiranje i organizaciju nastavnog procesa. Uvodne upute za početak rada u Google Classroomu možete preuzeti ovdje, a možete pogledati i video s detaljnijim objašnjenjima.

Hangouts Meet je alat koji omogućava audio i video komunikaciju te dijeljenje sadržaja te može poslužiti kao jedan od alata za online nastavu. Uvodne upute za početak rada u Hangouts Meetu možete preuzeti ovdje, a pogledajte i video s detaljnijim uputama za korištenje ovog alata. 

Google obrasce možete koristiti za kreiranje online kvizova i anketa te ih dijeliti s učenicima. Uvodne upute za početak rada u Google obrascima možete preuzeti ovdje. Detaljnije upute kako koristiti ovaj alat možete pronaći u videima niže.

Google prezentacije vam omogućavaju da kreirate, uređujete i radite s učenicima na prezentacijama u isto vrijeme. Uvodne upute za početak rada u Google prezentacijama možete preuzeti ovdje, a u videu pogledajte detaljnije upute kako koristiti ovaj alat. 

S Google tablicama, svi mogu raditi zajedno u isto vrijeme u istoj proračunskoj tablici. Kako biste uštedjeli na vremenu i pojednostavili zadatke, možete koristiti formule, funkcije i opcije formatiranja. Uvodne upute za početak rada u Google tablicama možete preuzeti ovdje,  a u videima niže pronađite detaljnije upute za korištenje ovog alata.

Google dokumenti štede vaše vrijeme, pomažu vam pri organizaciji posla te vam omogućavaju da sa svojim učenicima surađujete u stvarnom vremenu. Uvodne upute za početak rada u Google dokumentima možete preuzeti ovdje, a pogledajte i video s detaljnijim uputama za korištenje ovog alata.

qw