A nemzetközi Grow with Google kezdeményezés célja, hogy ingyenes eszközöket és képzéseket kínálva mindenki számára biztosítsa a digitális világ adta lehetőségek kihasználását. A program égisze alatt a Google hazánkban két éve indította el a Digital Workshop kezdeményzést, ami a kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatását tűzte ki céljául, ahol a kkv-k olyan kézzelfogható tudással gazdagodnak, ami lehetővé teszi számukra az internet adta előnyök eredményesebb kihasználását és ezen keresztül a valós növekedést.

A képzés indulása óta több, mint 40 000-en vettek részt az online képzésen, vagy az országszerte 35 városban megrendezett workshop vagy személyes konzultáció valamelyikén. A program keretében számos témával megismerkedhetnek a résztvevők, mint a weboldal készítés, kereső-optimalizálás, web-analitika. Hogy a digitalizáció és az online lehetőségek kiaknázása mekkora lendületet adhat meglévő és frissen induló vállalkozásoknak, a Digital Workshop számos korábbi résztvevőjének története bizonyítja.

A idei évben a témákra még több időt és szakértőt adunk, hogy egy-egy területet, eszközt jobban és alaposabban körbe járjunk. A vendégelőadókkal szeretnénk új megvilágításba helyezni az online eszközök gyakorlati szerepét. Lesznek olyan okos marketing vagy growth hacking események, ahol a résztvevőkkel együtt végzünk gyakorlati feladatokat, hogy szemléletesebb legyen miként lehet kisebb marketing költségvetéssel nagyobb eredményt elérni.

Újdonság 2019-ben az is, hogy nagyobb figyelmet szentelünk a jövő vállalkozóinak, a startupoknak. A fejlődésüket keresők részére külön összeállítptt előadásokkal, hogy az online megjelenésük a legjobb legyen. A Grow with Google program keretében megrendezett képzéseken való részvétel, ahogy azon az online kurzus elvégzése is, mindenki számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az országszerte megrendezésre kerülő eseményekre a folyamatosan frissülő oldalakon lehet jelentkezni - érdemes szemmel tartani őket, és lecsapni a kínálkozó lehetőségekre.