group2

Regisztrálj itt, hogy értesülj a jövőben induló programokról.

Online, díjmentes, gyakorlati workshop sorozat, angol és magyar nyelven, MVP-vel rendelkező startupok számára. A Google Startup Akadémia magyar és nemzetközi szakértők előadásaival és interaktív workshopjaival segíti a cégeket design, product, marketing és growth témakörökben. A részvétel négy egymást követő héten heti egy nap elfoglaltságot jelent.

2021. március  már regisztrálhatsz
2021. június már regisztrálhatsz
2021. szeptember
2021. november

DESIGN NAP

2021. március 2. vagy június 3. (a dátumok módosulhatnak)
The keys to creating products that people love and want to buy /angol nyelven/
Előadó / Presenter: Sandra Camacho, Design Strategist

One of main reasons startups fail is because they build products that nobody wants. Through a close look at inspiring success stories and avoidable failures, this talk will give you actionable tips on how to define, evaluate and validate your value proposition. Learn how to dig into customer needs and motivations, how to assess if your products actually drive value to customers and how to evolve your value proposition to achieve greater product-market fit.  

PRODUCT NAP

2021. március 9. vagy június 10. (a dátumok módosulhatnak)
Agilis termékfejlesztés a Lean Startup segítségével /magyar nyelven/
Előadók: Mádi Gábor, Shiwaforce - agilis eszközök és infrastruktúra vezető
Szintén Erika, Shiwaforce - agilis tréner, manager, tanácsadó
Bársony Balázs
, Shiwaforce - agilis tréner, tanácsadó

A workshop célja, hogy bemutassuk, hogyan lesz egy jó ötletből piacképes termék a Lean Startup módszertan segítségével. Megismertetjük ennek a folyamatnak a legfontosabb lépéseit és szempontjait. Előadásunk során betekintést adunk az Scrum módszertan szerinti működésbe, a résztvevők megismerik az agilitás alapjait, azokat a szerepeket, eseményeket és szükséges dokumentum hátteret, melyek a mindennapi működés alapját jelentik.  

MARKETING NAP

2021. március 16. vagy június 17. (a dátumok módosulhatnak)
The psychology of consumer behaviour

Előadó / Presenter: Katharina Wittgens, Managing Director and Business Psychologist at Innovationbubble

Understanding what drives your audience behaviour and decisions is crucial in order to engage with them in the most effective way. Many brands focus too much on marketing their product instead of understanding what meaning the product has to its audience and what needs (functional but especially emotional) it serves them. In this session we will provide an intro to the psychology of consumer behaviour; what drives decision-making and behaviour, how does the human brain work and how can brands integrate that knowledge to more effectively market, communicate and position their products and services.    

Marketing stratégia tervezése - fogyasztók viselkedése a digitális térben
Előadó / Presenter: Vajda Éva, iWebMa Analitikus Marketing társtulajdonosa és ügyvezetője

A workshop célja, hogy a résztvevők megértsék a hatékony digitális marketing stratégia tervezés alapjait és a gyakorlatban is azonnal használható tudást szerezzenek, amely segítségével önállóan is képesek lesznek többek között az alábbi kérdések megválaszolására: Hogyan tűzzünk ki megfelelő célokat és hogyan mérjük őket? Hogyan definiáljuk és szegmentáljuk a releváns Buyer personáinkat? Hogyan érjük el a releváns fogyasztókat a keresőben és azon kívül? Mi kell a sikeres konverziós folyamathoz? Hogyan befolyásolják a smart megoldások a kampány tervezést? Milyen információkat kell tartalmaznia egy profi briefnek digitális marketing témában?  

GROWTH NAP

2021. március 23. vagy június 24. (a dátumok módosulhatnak)

Finanszírozási megoldások: Pénzügyi-tőke befektetés, Erőforrás mint befektetés, Hitel megoldások, önfinanszírozás 
Előadó / Presenter: Fenyvesi Csaba, Befektetési szakember, tanácsadó

Az előadás célja, hogy bemutassuk a finanszírozási lehetőségek közül melyiket célszerű választani a startup témája és fejlettsége alapján. Tisztázzuk a befektetői szempontok és a csapat szemléletének leggyakoribb ellentéteit, illetve mivel kell megbékélni, miket kell a csapaton belül feltétlenül tisztázni, ha a kockázati tőkebevonás az irány. Nézünk esettanulmányokat arra, hogy egy jó start után milyen tényezők vezetnek a bukáshoz vagy miként lehet startuphoz illően fejlődni.

5 Ways To Scale Your Culture Seamlessly
Előadó / Presenter: Phil Lewis, Founder at Corporate Punk

Most entrepreneurs have an instinctive grasp of the fact that a culture of high performance is a vital element of being able to scale. But growth brings with it increasingly complex strategic, financial and operational pressures, which mean that culture gets easily neglected. This has a predictable impact on performance. In this provocative and practical talk, Katharina Wittgens from the business psychology practice Innovation Bubble and Phil Lewis from organisational change specialists Corporate Punk will set out five common mistakes that entrepreneurs make when it comes to culture - and offer a range of accessible, easy-to-implement solutions that can help founders to scale - and avoid the cracks beginning to show.

Sales Process és értékesítési erőforrások biztosítása
Előadó / Presenter: Simon István, Sales Process Architect

István előadása a kreatív termék és szolgáltatás ötletek és az általuk a könyvelésben okozott hatásáról, vagyis az értékesítésről szól. Az előadás az alábbi kérdéseket boncolja. Jut-e elég erőforrás az értékesítésre. A befektetői forgalmi elvárásainak megfelelő folyamat kialakítása, és attraktív bemutatása. Ki az az érdeklődő, aki nemcsak kíváncsi a termékre, hanem vételi szándékot rejt. Sok lehetőség, vagy fókuszált aktivitás? Sikertelen eladásokra jutó erőforrások csökkentése. Konkrét esetek István gyakorlatából.

A Grow with Google program célja, hogy mindenki számára biztosítsuk a digitális világ adta lehetőségek hatékony kihasználását. Díjmentes kurzusokkal, eszközökkel és személyes konzultációs lehetőségekkel segítünk abban, hogy mindenki a megfelelő készségekkel felvértezve építhesse karrierjét vagy fejlessze vállalkozását.

A Startup Academy legfontosabb célja, hogy a fejlődéshez szükséges innovatív tudással és gyakorlatias eszközökkel segítse a kiválasztott cégeket. A program során olyan vállakozói képességeket szerezhetnek a résztvevők, amelyek révén terméküket megfelelően tudják pozícionálni a piacon és stabil, fizető vásárlókat szerezhetnek.

Azokat a startupokat várjuk a képzésre, akik már rendelkeznek ügyféllel vagy MVP-vel (minimum viable product), ami az ötletet jól mutatja, működik, de nem feltétlenül termel még pénzt és már a skálázáson dolgoznak. A munkatársak elkötelezettek a vállalkozásuk mellett, számuk legalább kettő, így akár ketten is részt tudnak venni a képzésen.

*A programba összesen 20 startup kerülhet be, hogy a kiscsoportos foglalkozások hatékonyak legyenek.

A program 4 témaköre: design, product, marketing és growth.

  • A design nap célja, hogy a résztvevők a design thinking metodika segítségével dolgozzanak saját value proposition-jükön és termékük piaci pozicionálásán.
  • A product napon a piackutatás és a hatékony terméktervezés témakörökben mélyülhetnek el.
  • A marketing nap marketingstratégiájuk tervezéséről és a fogyasztói viselkedés feltérképezéséről fog szólni.
  • A growth napon pedig előadások adnak inspirációt a cég külső és belső növekedéséhez.

A termékről/szolgáltatásról adott ismertetők (vázlatok) képezik az oktatók munkájának az alapját, erre építík fel a workshpot, amit saját tudásukkal és tapasztalataikkal egészítenek ki. Az egymásra épülő előadási napok előreláthatólag 6 óra elfoglaltságot jelentenek majd (plusz szünetek) négy egymást követő héten, melyek a kezdő startupok számára legfontosabb témákat járják körül.

 A Startup Akadémia teljes programját (előadások és gyakorlati feladatok) online, Google Meet platformon tartjuk, közvetlen, interaktív formában. A gyakorlati feladatok kidolgozásában facilitátorok segítik majd az online csoportmunkát.

A regisztráció automatikusan a Startup Akadémia összes webinariumra érvényes. Kérjük, hogy ha bekerülsz a programba gondoskodj róla, hogy minden alkalmon a cég min. két tagja résztvegyen. Az egyes események csatlakozási linkjeit, külön e-mailben fogjuk elküldeni a képzés előtti napon. A jelentkezések közül, a Google Magyarország által delegált zsűri segítségével választjuk ki a top 20 vállalkozást.

launchp

MENNYIBE KERÜL?

A képzés a kiválasztott jelentkezők számára díjmentes.

HOGYAN JELENTKEZZEK?

1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot.
2. Emailben küldünk megerősítést a sikeres regisztrációról.
3. Emailben értesítünk, hogy bekerültél-e a programba.

A jelentkezési űrlap kitöltése nem jelent automatikus részvételt. A résztvevőket a Google választja ki.

 

A Google Startup Academy program partnerei

pozi
grind