Gyakran ismételt kérdések


 


 

G Suite for Education regisztráció és admin beállítások

 

 1. Kérjük, hogy csak olyan intézmények jelentkezzenek, amelyek rendelkeznek aktív OM azonosítóval. Ha egy iskola egy másik iskola (pl szakképzési centrum) tagintézménye, az nem probléma.
 2. Csak általános és közpéiskolákat, illetve akkreditált felsőfokú intézményeket tudunk elfogadni. Kérjük, hogy más intézmények, különösképpen magáncégek NE jelentkezzenek, ezzel másoktól veszik el az időt.
 3. Kérjük, hogy csak a G Suite for Education programba jelentkezzen, ne másik G Suite programba, tehát a G Suite for Non-profits az nem jó.
 4. A regisztrációnál az intézményi domain, és az a domain, amire kéri a G Suite for Education elérést, lehetőleg legyen ugyanaz. Amennyiben ez valamilyen okból nem lehetséges (Nem tudják elérni a meglévő domain adminisztrációs felületét), és emiatt új G suite domain kerül regisztrálása, az a kérésünk, hogy az új domain valamilyen formában reflektálja, hogy az adott iskolához tartozik. Pl: (intézményi domain: peldaintezmeny.sulinet.hu, domain melyen a G Suite-ot használni kívánják: peldaintezmeny.education). A G Suite for Education regisztrációs folyamat során .com és .education domaineket könnyen és egyszerűen tudnak regisztrálni, sajnos .hu-t nem.
 5. Az intézményi domain az legyen, ahol az iskola honlapja is megtalálható.
 6. Kérjük csak az intézmény domain-jét vagy subdomain-jét regisztrálja, ne egy másik szervezetét (pl. a fenntartóét vagy a települését). Helyes: iskola.varos.hu; helytelen: varos.hu. Ha a regisztrált domain semmilyen módon nem kötődik az iskolához, a kérés könnyen elutasításra kerülhet.
 7. A regisztrációkor megadott kontakt email mindenféleképpen az intézményi domain névről érkezzen (ahol a website található, pl.: igazgato@peldaintezmeny.sulinet.hu), akkor is ha új domain kerül regisztrálásra. A legjobb, ha az OM-nél regisztrált kontakt küldi be a regisztrációt (igen tudjuk, hogy sok esetben ez nem az iskola domainjén van, ez esetben ettől el lehet tekinteni).
 8. A G SUITE FOR EDUCATION AKTIVÁLÁS (videó angolul) Ha nem tudják a meglévő domaint verifikálni, akkor javasolt egy új domain regisztrációja (ld. 4. pont).
 9. Minden intézmény csak egy kérést nyújtson be. Egy intézmény csak egy G Suite for Education fiókkal rendelkezhet.
 10. Ha a 14 napos próbaidő lejárt és nem érkezett sem jóváhagyás, sem elutasítás, akkor kérjük regisztráljon újra. Ha nem sikerülne, várjon 24 órát és próbálja meg ismét. Amennyiben a domain verifikálást elvégezte, akkor mindenképpen ugyanazt a domain-t adja meg, ha újra jelentkezik.

Észrevettük továbbá,hogy nagyon sok iskola honlapja nem biztonságos (http) protokollon érhető csak el. Kérjük, saját érdekükben gondoskodjanak róla, hogy biztonságos (https) protokollon is elérhetők legyenek (vagy csak azon). 

 

Amely intézmények megfelelnek a G Suite for Education kedvezményezetti körének, azok díjmentesen használhatják.

 • TXT, CNAME, MX vagy metatag / HTML feltöltése a website-ra

 

A folyamat leírása itt érhető el. 

1. Ellenőrizze, hogy helyes-e a megadott domain, és bizonyosodjon meg róla, hogy az elmúlt 14 +1 napban még nem indított regisztrációt az adott domainre, illetve nincsen már meglévő, jóváhagyott regisztrációja.

2. Amennyiben már próbált az adott domainre regisztrációt indítani, akkor a regisztráció napjától számított 14+1 napig a címben szereplő hibaüzenet fog Önnek megjelenni. Kérjük várja meg a 15 nap elteltét, és indítsa újra a regisztrációját.

3. Amennyiben ezzek után is ugyan ezt a hibaüzenetet kapja vegye fel a kapcsolatot a gfe-hungary@google.com emailcímen munkatársainkkal.

Google Tanterem

A Google fiók nyelvét kell magyarra állítani, ezt itt lehet megtenni: myaccount.google.com 

Sajnos nem. Viszont javasoljuk, hogy a G Suite for Education fiókjukból hozzanak létre Tantermeket, és a Tanterem hallgatói is G Suite for Education fiókkal rendelkezzenek, így lesz optimális a működés. 

Amikor egy oktató létrehoz egy kurzust, két lehetősége van:

 • manuálisan hozzáadja a kurzus hallgatóit
 • megosztja a hallgatókkal a kurzuskódot

Megjegyzés: A G Suite for Education fiókokkal lehet kihasználni a Classroom összes funkcióját. A G Suite-ban létrehozott csoportok is meghívhatók a csoport emailcímének megadásával. 

A Tanteremben az adott kurzushoz dokumentumai a kurzushoz rendelt Google Drive mappában lesznek elérhetők, illetve pl. a Google Dokumentumok esetén, ha kiadunk egy feladatot, akkor a 'leadás' funkció is integrálódik a Google Dokumentumba. Ezen túl a tanárok számára plusz eszközök is elérhetővé válnak (osztályozás, strukturált kommentálás, stb.) 

Google Webhelyek

Gmail