A Meet beállítása távoktatáshoz

 

2020. július 1-ig az esetleges iskolai bezárásokra való felkészülés megkönnyítése érdekében az oktatási intézmények rendszergazdái és oktatói hozzáférhetnek a Hangouts Meet professzionális videokonferencia szolgáltatáshoz, ami alkalmas például nagyobb résztvevő számú videohívások lebonyolítására (hívásonként legfeljebb 250 résztvevő), illetve élő közvetítésre és a hívások rögzítésére is. További információkért keresse fel a Google az Oktatásért blogbejegyzését.

meet

Amennyiben a diákok rendelkeznek Wi-Fi hozzáféréssel, úgy oktatóik online, élőben tudnak tanórákat lebonyolítani számukra a Meet felületén keresztül, vagy akár videófelvételeket is készíthetnek a tananyagokból, melyet megoszhatnak a diákokkal.

Alapértelmezett helyzetben a Meet szolgáltatás a G Suite for Education felületen bekapcsolt állapotban érhető el. Amennyiben korábban kikapcsolta, akkor is bármikor visszakapcsolható. 

Megjegyzés: Ezeknek a változásoknak az összes felhasználó számára történő életbelépése akár 24 órát is igénybe vehet. Ezalatt az idő alatt előfordulhat, hogy néhány felhasználó nem fér hozzá a Meet videohívásokhoz.

Hangouts Meet quick start

https://support.google.com/a/users/answer/9300131

Videohívás indítási módjai

Indítson videohívást böngészőből, mobiltelefonról, vagy akár egy olyan Google Naptár eseményből, amely tartalmaz konferenciahívás linket.

Megjegyzés: Mielőtt videohívást kezdeményezne győződjön meg róla, hogy a megbeszélés feltételei és az eszköze megfelel-e a Hangouts Meet alkalmazásra vonatkozó követelményeknek.  

Egy új Meet videohívás létrehozásához, vagy a konferenciahívás linkjének Google Naptárban való elhelyezéséhez bejelentkezett állapotban kell lennie a G Suite fiókjába. Amennyiben nem éri el a Meet szolgáltatást vegye fel a kapcsolatot a G Suite rendszergazdájával aki engedélyezheti a Meet szolgáltatáshoz való hozzáférést. A Meet bekapcsolásához kérjük kövesse az ebben a cikkben szereplő utasításokat. 

Új esemény létrehozása videohívással

Amikor létrehoz egy eseményt a Google Naptárban, és résztvevőket ad hozzá, akkor a videohívás linkje és a konferencia telefonos tárcsázási száma automatikusan hozzáadódik az eseményhez.

 • Lépjen be a Google Naptárba és hozzon létre egy eseményt
 • A Résztvevők fülön belül kattintson a Résztvevők hozzáadása felületre, és adja hozzá a meghívandó személyek e-mail címét Kattintson a Mentés gombra
 • A felugró ablakon kattintson a Küldés gombra a meghívók elküldéséhez

A résztvevők ezt követően kapnak egy e-mailt az esemény információival és a videohívás linkjével, amelyen keresztül csatlakozni tudnak a konferenciahíváshoz. A résztvevők továbbíthatják a videohívás linkjét további személyeknek. Amennyiben előzetesen nem meghívott személy próbál csatlakozni a videohíváshoz akkor a már résztvevő személyek valamelyikének kell jóváhagynia a csatlakozási kérelmet.

Megjegyzés: Videohívás manuális hozzáadásához kattintson a Konferenciahívás hozzáadása menüpontra, és válassza ki a Hangouts Meet opciót

 • Nyisson meg egy olyan eseményt a Google Naptárban amely tartalmaz konferenciahívást
 • A Csatlakozás a Hangouts Meet-megbeszéléshez menüponton kattintson a lefelé mutató nyílra .
 • A Megbeszélésazonosító mellett kattintson a szerkesztés ikonra , és írjon vagy másoljon be egy már létező megbeszélésazonosítót
 • Kattintson a Mentés gombra   
meet

Amennyiben gyors válaszra van szüksége egy személytől a böngészőjén keresztül is tud azonnali videohívást indítani.

 1. Nyissa meg böngészőjében a https://meet.google.com címet.
 2. Kattintson a Join or Start a meeting gombra
 3. Írjon be egy tetszőleges nevet a videohívásnak, vagy hagyja üresen a mezőt, és kattintson a Continue gombra
 4. Kattintson a Join now gombra
 5. További személyek hozzáadásához válassza a következő opciók egyikét:
 • Kattintson a Copy joining info gombra, és illessze be egy e-mailbe, vagy egyéb alkalmazásba a megosztáshoz
 • Kattintson az Add people gombra, és válasszon az alábbi lehetőségek közül:

Az Invite menüpont alatt válassza ki a nevet, vagy adja hozzá a meghívandó személy e-mail címét, és kattintson a Send invite gombra, vagy a call menüpont alatt adjon hozzá telefonszámot, és kattintson a Call gombra .

meet