Gerilla Önéletrajz Műhely

A Gerilla Önéletrajz Műhely a foglalkoztatáshoz vezető út minden területén segíti az álláskereső klienseit. A Smart Display kampányokkal való kísérletezés melletti döntése annak érdekében történt, hogy meggyőződhessen arról, hogy a módszer segíthet-e több előadásra való regisztrációt eredményezni. Ugyanakkor, a vállalat szerette volna csökkenteni a konverziós költségeket és kiszámíthatóvá tenni a napi konverziós számokat is. 

 

Gerilla Önéletrajz Műhelyről 
 • 2010-ben alapítva
 • Tanácsadási szolgáltatásokat nyújt álláskeresőknek
 • gerillaoneletrajz.hu
 • Székhelye: Budapest 
LindCom Ügynökségről 
 • Online marketing ügynökség
 • Google Ads fiókkezelést, optimalizálást és kampánystratégia kiépítést támogat
 • 2 éve működik együtt a Gerilla Önéletrajz Műhellyel
 • Székhelye: Budapest 
Célok
 • Az ingyenes oktatásra való online regisztrációk növelése
 • A fizetős képzés regisztrációinak gyarapítása
 • Elérni egy tervezhető konverziós számot, a képzés részvételi arányának pontosabb becsléséhez 
Megközelítés
 • Cél CPA (target CPA) beállítása
 • Gépi tanulás használata a licitálás optimalizálásához
 • Adaptív vizuális hirdetések (responsive display) és keresési hirdetések (search ads) létrehozása 
Eredmények
 • 20%-kal alacsonyabb konverziós költségek
 • 2%-kal magasabb konverziós ráta
 • Kiszámítható napi konverziós eredmények 

2010-ben, majdnem 10 éve, Budapesten alapított Gerilla Önéletrajz Műhely számos szolgáltatást kínál az álláskeresők számára. Célja, hogy ellássa ügyfeleit szakértelemmel és tanáccsal, valamint a sikerhez szükséges alapvető készségekkel, melyek elengedhetetlenek a továbbra is kompetitív és gyorsan változó magyar munkaerőpiacon.

A vállalat az egyedi álláskeresési technikák oktatására összpontosítva segít ügyfeleinek megtalálni és jelentkezni azokra a pozíciókra, melyeket másképp nem tudnának felfedezni. Továbbá, az interjúkra való megfelelő felkészülésben is segítséget nyújt, technikák és képességek átadásával, oktatásával.

A Gerilla Önéletrajz Műhely egyik fő célközönsége a 40 feletti álláskeresők csoportja - melynek ingyenes anyagokat kínál a honlapon. A vállalat egyik célja a 40 felettieknek szóló ingyenes oktatásra való online jelentkezések növelése volt, azzal a végső céllal, hogy e célközönség a fizetős képzést fontolóra vegye és beiratkozzon.

Konkrét számok kijelölése nélkül, a vállalat olyan lehetőségeket keresett, melyekkel tervezhető konverziós számot - s ezzel párhuzamosan egy becslést tudott volna elérni, az ingyenes oktatás részvételi arányára vonatkozóan. Az ügynökségi csapat úgy döntött, hogy az intelligens Display-kampányokkal (Smart Display campaigns) kezd el kísérletezni, azon belül az adaptív vizuális hirdetésekkel (responsive display ads), amit gépi tanulással együtt használtak a licitálási stratégia optimalizálására.

Az intelligens Display-kampányok egyszerűvé teszik a Display hirdetések beállítását, valamint menedzselését. Minimális erőfeszítéssel rövid időn belül hozhatók létre, ami a vállalkozások számára gyors és egyszerű kampány építést nyújt. Továbbá, a hirdetések automatikusan optimalizálódnak a Google fejlett gépi tanulása segítségével. A cél CPA (target cost-per-action) megfelelő beállításával, az ügynökség biztosítani szerette volna, hogy az átlagos konverziós költséget elvárt szinten tarthassa.

Az eredmények

Az eredmények elsőre is ígéretesnek bizonyultak, a Gerilla Önéletrajz Műhely növelte konverziós rátáját 2%-kal, ezzel egyidejűleg 20%-kal csökkentek a konverziós költségek is. “A folyamatos optimalizáció mellett hullámzó teljesítményt tapasztaltunk a Display Hálózattal (Display Network) kapcsolatban. Voltak napok magas konverziós számokkal és alacsony konverziós költségekkel, míg voltak olyanok, amikor a kampányok nagyon alacsony konverziós ráta mellett magas konverziós költségekkel futottak.” - nyilatkozott Szaladják Linda (LindCom Ügynökség), Google Ads hirdetési specialista.

A megoldást végül a “konverziókért való fizetés” opciót kombinálva egy megfelelően beállított cél-CPA értékkel, nemcsak a konverziós ráta növekedését segítette elő, hanem ezzel egyidejűleg kiszámíthatóbbá tette a napi konverziós volument is.   


 

Az esettanulmányt eredeti, angol nyelven itt tekintheti meg