A Google Partners program támogatja a vállalkozásokat

A Google Partners egy felület azoknak az online marketing ügynökségeknek és digitális marketing szakembereknek, valamint egyéb online tanácsadó cégeknek akik a legtöbbet szeretnék kihozni a Google-lel fennálló kapcsolatukból. A Google Partners segít a vállalkozásoknak a legtöbbet kihozni internetes jelenétükből. Ezeknek a szakembereknek friss, naprakész tudást nyújt, akik tovább tudják adni az ismereteket a vállalkozásoknak, így végül tovább fejlődhetnek az online környezetben. A digitális marketing felé vezető úton a legnehezebb döntés mindig a megfelelő ügynökség kiválasztása, aki segíti a vállalkozás munkáját, ezért adunk néhány tippet, mellyel megkönnyíthetjük a legmegfelelőbb ügynükség kiválasztását.

study

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ügynökséget?

A vállalkozások számára igen nagy fejtörést tud okozni a megfelelő online marketing ügynökség kiválasztása, ezért adunk pár tippet, mellyel megkönnyíthetjük a döntést. Mindezek mellett kiemelten ajánljuk a Google Partner ügynökségeket, akik közeli viszonyt ápolnak a Google-lel.

1. Válasszon a minősítéssel rendelkező ügynökségek közül

A minősítéssel rendelkező ügynökségek bizonyították tudásukat az adott Google termék ismeretéből, ezáltal megbízható tudással rendelkeznek ahhoz, hogy  kezeljék az Ön vállalkozása online marketing tevékenységét. Ezeket a partnereket a Google Partner vagy Google Premier Partner logókról ismerheti fel.

2. Iparági jártasság

Válassza azt az ügynökséget, aki a legjobban ismeri azt az iparágat, melyben az Ön vállalkozása tevékenykedik. Kérdezze meg tőlük, hogy milyen kampányokkal foglalkoztak korábban, és milyen ügyfelekkel dolgoztak már együtt. A leendő ügynökségnek mindemellett rendelkeznie kell jártassággal azokban a szolgáltatásokban, melyeket Ön elvár tőle. Például hogyha Ön webáruházának teljesítményét szeretné fokozni, vagy a márkeismertséget szeretné kiépíteni, akkor lehet, hogy a két célhoz két különböző ügynökség a legmegfelelőbb.

3. Fő az átláthatóság

Az ügynökség mellett Ön is mindig férjen hozzá fiókja adataihoz, legyen szó akár a Google Ads, akár a Google Analytics felületekről, így Ön is tudja ellenőrizni, hogy melyek voltak hirdetési, illetve a szolgáltatási költségei.

4. Állítson fel konkrét célokat és elvárásokat

Kérjen bátran segítséget ügynökségétől, amikor a célok meghatározásáról van szó. Legyenek konkrét elvárásai mind a marketing stratégia egészével, mind az ügynökséggel szemben.

5. Rendszeres riportok

Olyan ügynökséggel dolgozzon együtt, aki rendszeresen biztosít Ön számára riportokat a kampányai eredményéről, valamint a teljesített célokról.

 

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen igen, önmagának is elkészítheti kampányait. Mindemellett azonban érdemes megjegyezni, hogy mindaddig, amíg nincs megfelelő gyakorlati tudása a kampányok kezelésében, javasoljuk, hogy vegye igénybe egy ügynökség szolgáltatását, hogy a legtöbb nyereséget termelje ki a kampányaiba fektetett költésekből.

Igen. A Google Digital Garage által számos online marketing tanfolyamot végezhet el teljesen ingyenesen.

Erre nincsen univerzális válasz. Azt, hogy egy ügynökség milyen költségek mellett kezeli az ügyfél online hirdetéseit számos dolog befolyásolja: mekkora kampányról beszélünk, mekkora költségkeretből kell gazdálkodni, mennyi az adott ügynökség által kiszabott díjak összege stb.

Ez nagyon sokban függ attól az ügynökségtől, vagy magánszemélytől aki a kampányokat elkészíti. A minél nagyobb hatékonyság érdekében azokkal az ügynökségekkel javasoljuk a közös munkát, akik a számunkra legmegfelelőbb referenciákkal és iparági tapasztalattal rendelkeznek. 

 

Icon