Magyar Telekom

Amikor hatékony online reklámról beszélünk, a megtekintések már nem mindig elegendőek a céljaink eléréséhez. A szakembereknek érdemes hatékonyan használniuk a videótartalmakat a figyelem felkeltéséhez, valamint a cselekvés ösztönzéséhez. Mivel egyre több ember fogyaszt online videókat1 és új lehetőségek érhetőek el a cselekvés ösztönzésére, egyre több márka a videóhirdetéseket választja, hogy elérje és vásárlóvá alakítsa a nézőket. 

Magyarország egyik legnagyobb távközlési társasága, a Magyar Telekom tesztelni szerette volna a videó konverzió-generáló hatását, hogy meg tudja tartani a növekedését az igen erős versennyel jellemezhető piacon.

“Nagy lehetőséget láttam abban, hogy a videóhirdetéseket figyelemfelkeltésre és eladások növelésére is használjuk” - mondta Gál Richárd, a Magyar Telekom digitális specialistája és senior PPC menedzsere. “Az ötlet az volt, hogy a videót a banner hirdetésekhez hasonló módon használjuk, mint amikor a felhasználók személyre szabott hirdetéseket kapnak a webhely-látogatásaik, valamint keresési előzményeik alapján.”

A távközlési szolgáltató 40 db egyedi kreatívval készült, így ha valamely potenciális vevő érdeklődést mutatott egy bizonyos okostelefon iránt, akkor egy rövid videó jelent meg számára az adott termékkel kapcsolatban.


Cisco Visual Networking Index: Forecast and Trends, 2017–2022 White Paper.

A kampányhoz létrehozott 40 kreatív egyike


Az erősen szegmentált kampány részeként a videók lejátszása után megjelent egy keresősáv, ösztönözve a potenciális vásárlókat a ‘Cyber Tavasz’ ajánlatainak böngészésére. A hirdetések felidézésének mutatója jelentősen javult azáltal, hogy az összes kreatívhoz azonos cselekvésösztönzést, illetve szinkront használtak. 

A csapat érdeklődési közönségeket használt olyan felhasználók elérése érdekében, akik valamiféle érdeklődést mutattak ki a kampányban szereplő termékek vagy kapcsolódó termékek iránt. A remarketinggel pedig elérték azokat, akik már korábban meglátogatták az oldalt és nagy valószínűséggel vásárlásra készültek. A csapat remarketingre TrueView for Action-t, az érdeklődési közönségekhez TrueView for Shopping-ot használt.

A magas elérés, valamint az erősen szegmentált közönség ideális volt az adatközpontú döntéshozásra. “A YouTube-ot számtalan fogyasztó használja napi szinten. Az adatközpontú kommunikáció alapvető elv számunkra, ezért próbáltuk bevetni az ilyen megoldásokat ebben az új kampányformátumban is.” mondta Szegedin András, a Magyar Telekom digitális tribe, valamint az e-sales és a digitális kampánymenedzsment vezetője.

A Trueview-videóhirdetésekért a szolgáltatónak csak akkor kellett fizetnie, ha a videót végignézte a felhasználó, így csökkentve az ügyfél-szerzésenkénti költséget (CPA-t). A CPA az általános keresések CPA-jának harmada volt, valamint negyede remarketing esetében.

A Magyar Telekom így 31%-kal növelte az előző évi konverzióinak számát, ami további Ads stratégiákat inspirált a jövőre nézve. A cég azt tervezi, hogy továbbra is befektet a személyre szabható videóhirdetésekbe. A következő főszezonban a legnépszerűbb mobileszközökről tervez készíteni személyreszabott kreatívokat. A csapat abban gondolkodik, hogy az online videó shopping kampányokat a jövőben többet használja, hogy több vásárlót érjen el, illetve több eladást generáljon.


 

Az esettanulmányt eredeti, angol nyelven itt tekintheti meg